Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

8 manieren om je lege ginflessen te gebruiken als decoratie

8 manieren om je lege ginflessen te gebruiken als decoratie

woensdag 20 maart 2019 - 18u35
8 manieren om je lege ginflessen te gebruiken als decoratie

8 manieren om je lege ginflessen te gebruiken als decoratie

Door de ginrevival kwamen de laatste jaren zeer veel nieuwe ginmerken op de markt. Om een mooi plaatsje op het schap van een winkel of een barkast te verkrijgen, realiseerden de ginmakers zich dat het niet alleen belangrijk is om een goed product te maken, maar dat hun fles zelf ook in het oog moet springen.

Dit zorgde voor het ontstaan van ginmerken met heel trendy labels. Waar in het verleden minder belang gehecht werd aan het ontwerp van de fles, wordt nu gekozen voor flessen met een luxe afwerking, in originele vormen. De flessen worden bewerkt met speciale opdrukken, sleeves, etc.

De fles zelf wordt als het ware deel van het interieur: in plaats van de flessen weg te steken in de kast, krijgen de flessen een zichtbare plaats in de inrichting. 

 

Vele soorten gin flessen zijn zo mooi dat het zonde is om ze weg te gooien en blijven ook leeg op de barkast of in het interieur staan als blikvanger.

Wij horen in onze winkel in Aalst dat veel mensen lege ginflessen verzamelen en ze een tweede leven geven: ze recycleren ze op verschillende originele manieren als decoratie in hun interieur

Hieronder alvast 8 handige DIY-tips voor het recycleren van je lege ginflessen.

1. Lege ginfles als vaas (Flemish Gin 20-3)

We kregen een foto binnen van een klant die zijn lege fles FG 20-3 langs de binnenkant in het rood geverfd had, zodat de fles Flemish Gin perfect deel uitmaakt van zijn interieur met rode accenten.

Hij gebruikt de ginfles als vaas.

lege ginfles FlemishGin vaas

2. Lege ginfles als tafel lamp of lampadaire.

Hoe cool is het niet om een lampadaire in huis te hebben van je favoriete fles gin?

We kregen deze foto binnen van onze Flemish Gin als lampadaire.

Lege ginfles flemishgin lampdeire

3. Lege ginflessen als hangende lamp

Hanglampen op verschillende hoogte aanbrengen, boven een eettafel bijvoorbeeld, is volop in de mode. Denk daarbij eens aan een aantal lege flessen gin, waarbij je de bodem laat afsnijden, en waarbij je de draad van de lamp door de hals van de fles kan steken. We kregen deze foto binnen van JK Beauty Expert (http://jk-beautyexpert.be/), die in haar winkel een reeks Hendricks flessen heeft gebruikt als hanglamp boven haar bar, prachtig!

lege ginfles hanglampen hendricks

4. Lege ginfles als handgemaakte kaars of olielamp

Gebruik een lege drankfles als handgemaakte kaars of geurkaars door ze te snijden en te vullen met was, zo kan je de fles gebruiken als kaarsenhouder. Je kan mooie exemplaren vinden van Copperhead Gin, Hendricks Gin, etc.

lege ginflessen decoratie geurkaars

lege ginfles snijden ginkaars copperhead

Als je de passende lonthouder voor olielampen koopt, heb je in een twee drie een olielamp klaar.

lege fles olielamp kaars hendricks

5. Lege ginfles als sfeerlicht

Vul de lege ginfles met een draad met kleine ledlichtjes voor een sfeervolle tafel. We kregen een foto binnen van FAFY Gin, een gin die wij hier voor hen distilleerden (https://www.fa-fy.com/)

Fafy gin fles decoratie lichtjes

lege ginfles kleine lichtjes tafel 6moments

6. Lege ginfles als olijfoliefles

Heb je een lege ginfles die je graag nog wil koesteren, hergebruik de fles dan heel gemakkelijk in de keuken als fles voor olijfolie. Koop een passend kurkje met giettuit en klaar is kees!

 Lege ginfles decoratie als olijfoliefles

7. Lege ginfles als plantenbakje

Gebruik je lege ginfles als zelf gemaakt "terrarium", wel een beetje meer werk dan de fles gewoon als vaas te gebruiken, maar des te origineel.

lege ginfles plantenbakje gesneden bombay

8. Lege ginfles als zeeppomp

Je kan heel gemakkelijk je ginfles omvormen tot zeeppompje: koop gewoon een passend zeeppompje en you're done.lege ginfles zeeppomp monkey47

 Blijf je graag op de hoogte van meer nieuws en weetjes, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.