Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Don Papa 10 years old is opnieuw binnen, zeer beperkte oplage!

Don Papa 10 years old is opnieuw binnen, zeer beperkte oplage!

woensdag 28 augustus 2019 - 11u28
Don Papa 10 years old Don Papa 10 years old

"And, where there is sugar you will find rum.

Where there is rum, you will find Don Papa.”

1 per klant

Wij hebben dit jaar terug onze allocatie van de Don Papa 10 yo binnen gekregen.

Hij is verkrijgbaar in onze webshop https://www.stokerijdemoor.be/shop/rum/don-papa-10-years-old-limited-edition Omdat deze zeer beperkt beschikbaar is kunnen we slechts één fles per klant reserveren.

Don Papa 10 years old

Hij wordt gemaakt op het Filipijnse eiland Negros Occidental, het “suikerriet eiland” of “Sugarlandia” genoemd, waar het beste suikerriet groeit op rijke vulkanische grond. Dit komt door een perfecte combinatie van klimaat, grondstoffen en het rijke vulkanische grond.

Don papa sugar cane negros occidental

De Limited Edition wordt gedistilleerd van het beste suikerriet, en rijpt 10 jaar op Amerikaanse re-racked bourbon vaten onderaan de berg Mount Kanlaon. Deze 10 jaar vatrijping heeft een duidelijke stempel gedrukt op de rum. Het krachtige karakter van de rum komt voort uit het warme, vochtige klimaat, dat tijdens het ouder worden een van de hoogste ‘Angel’s Share-percentages’ in de wereld oplevert. Traditionele Filippijnse rummakers vullen deze vaten niet bij en produceren deze donkere, intense en geconcentreerde rum. Hij wordt gebotteld op 43% vol.

rhum don papa rumporter

rum don papa mount kanlaon

distillerie don papa rumporter

Hoe smaakt Don Papa 10 years old?

Don Papa 10 jaar oud is donkerrood van kleur, diep, rijk en krachtig in de neus, met een delicate tinteling in de mond. Hij is kruidig, met krachtige smaken van gedroogd fruit en cacao uit, met slechts een vleugje eiken. De rum is zacht en zoet van smaak met duidelijk pure chocolade en koffie tonen. De afdronk is lang en glad met noten van cacao en vanille.

Een must have voor de rumliefhebber.

De rum wordt gepresenteerd in een prachtige fles met een bijpassende stijlvolle koker.  

Vanwaar komt de naam Don Papa?

Wist je dat Don Papa rum genoemd is naar de Filipijnse vrijheidsstrijder Dionisio Magbuelas, een van de leiders van de onafhankelijkheidsstrijd op het eiland Negros. Don Isio, of Don Papa, zag als kleine jongen het land van zijn ouders afgenomen worden door Spaanse suikerbaronnen, een herinnering die hem later tot voorvechter van de Filipijnse onafhankelijkheid zou drijven.

Don papa Papa Isio Dionisio Magbuelas 1907

 

Het eiland Negros is plaatselijk nog steeds bekend als Sugarlandia en waar suiker is, is rum. De Filipijnen zijn de tweede rum markt ter wereld en de 100% Filipijnse Don Papa laat zien wat hoge kwaliteit vakmanschap gecombineerd met het ideale klimaat van Negros kan brengen. De Don Papa 10 years old wordt slechts een keer per jaar uitgebracht.