Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

❤ Will you be my Valentine? 12 drankjes voor een romantische avond ❤

❤ Will you be my Valentine? 12 drankjes voor een romantische avond ❤

zaterdag 30 januari 2021 - 11u43
❤ Will you be my Valentine? 12 drankjes voor een romantische avond ❤

Valentijn komt er aan, tijd om je geliefde extra te verwennen! Aangezien er niets anders op zit als binnenshuis te vieren, helpen we graag een handje. We geven je hartverwarmende tips als geschenk of om te serveren bij jouw menu, die je afhaalt of zelf klaarmaakt. Trouwens, heb je bij jouw menu graag wijnadvies? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Twee producten uit ons assoriment passen perfect bij deze liefdevolle dag, Amarone en Rosé Champagne. 

Amarone, oh amore! ... de wijn die vele harten sneller doet slaan!

Amarone, het paradepaardje van de beroemde Italiaanse wijnstreek "Veneto" is één van de populairste wijnen van de wijngaarden van Valpolicella. Denk aan Verona, Romeo & Juliet en het Gardameer en je bent er. De wijn is altijd gemaakt van een blend van druiven. De corvinadruif speelt de hoofdrol met een aandel van 45% tot 95%. Als aanvulling gebruiken de wijnmakers 5% Rondinelladruif en de inheemse Molinaradruif. Het alcoholgehalte van deze wijn moet minimum 14 % zijn. De hoofdrolspeler Corvina zijn druiven die klein zijn, met een dikke schil, ideaal voor de wijnmethode die Amarone wijnen ondergaan, namelijk Appassimento. Na de (eerder late) pluk worden de druiven gedroogd in ruimtes die de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden. Dit gedurende een periode van ongeveer 3 maanden. Daardoor verliest de druif tot wel 50 % van zijn vocht en krijgt dus meer concentratie. De wijn van ingedroogde druiven rijpt nog 3 tot 5 jaar op hout en rijpt daarna verder op de fles. Hierdoor krijgt de wijn een heerlijke, rijke, complexe smaak. Geen wonder dus dat deze wijn ook een eerder hoog prijskaartje krijgt.

Amarone de la Valpolicella La Marega Le Salette: € 45,80

De ster van de avond! Een ware smaakexplosie: vol, rijk, rond en zijdezacht.  Het geheim van Amarone schuilt in het indrogen van de druiven, ze verliezen maar liefst 40 tot 50% van hun gewicht aan water en wat overblijft is super geconcentreerd sap.

Le Salette Valpolicella Ripasso I Progni: € 18,30

Een alternatief voor Amarone. Ripasso wil letterlijk zeggen: opnieuw laten passeren. De restanten en schillen gebruikt voor de Amarone wijn zijn na gebruik nog zo intens van smaak en krijgen daarom een 2de leven. De wijnmakers nemen een lichtere rode wijn uit dezelfde streek (Valpolicella) en laten deze een tweede vergisting ondergaan op de most van Amarone. Het resultaat is een wijn met meer body en diepgang. Ook het familiale wijndomein Le Salette gebruikt de most van zijn Amarone voor het maken van een mooie Ripasso. La Salette Valpolicella Ripasso I Progni is een elegante Ripasso met veel smaak. Zacht, fris, fijn bittertje, mooie tannines, veel lengte.

Deconti Appassimento Primitivo: € 8,90

Eveneens gemaakt volgens het Appasimentosysteem en afkomstig uit het Zuiden van Italië, nl. Puglia. Mooi vol en zacht met aroma's als kersen, frambozen, blauwe bessen en chocolade.  Fijn kruidig en lange afdronk. Geniet van deze wijn met bijvoorbeeld een lekker stuk rood rundsvlees, hertenfilet, ragu, goed gekruid lamsvlees, harde kazen, charcuterie, antipasti en nog zoveel meer!

Pink Champagne on ice..

Rosé Champagne kies je voor een speciale gelegenheid.  Hij straalt pure luxe uit en is momenteel razend populair. Kan je moeilijk een keuze maken of zie je door het bos de bomen niet meer, bekijk dan zeker onderstaande Champagne wijzer.  Deze helpt je ongetwijfeld verder op weg.

Nicolas Feuillatte Brut Rosé: € 29,50

Nicolas Feuillatte is een relatief jonge speler op de champagnemarkt sinds 1987. De van origine koffiehandelaar en graag geziene gast in de jetset van New York verkreeg uit een erfenis zijn eerste wijngaarden binnen de champagne. Hierna heeft Nicolas zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in champagne. Heden ten dagen is Nicoas Feuillatte het grootste champagnehuis in Frankrijk en de nummer drie ter wereld op basis van volume. Deze rosé champagne heeft een mooie zacht heldere zalmroze kleur. Heerlijk en elegant met delicate belletjes in het glas en een bouquet van blauwe en zwarte bessen en frambozen. De complexiteit van de neus wordt doorgevoerd in de krachtige fruitige en volle smaak. Fruitige afdronk.

Napoleon Brut Rosé: € 33,50

De Cuvée Rosé is het resultaat van een assemblage van de Tradition en een kleine hoeveelheid Pinot Noir uit de grands crus, rood gevinifieerd om kleur en fruitigheid toe te voegen. De fruitige en elegante aroma’s zijn gedomineerd door aardbeien en kersen. In de mond is hij vlezig met een mooie lengte van delicaat rood fruit die veel frisheid geven. Deze champagne kan genoten worden als aperitief, bij een voorgerecht zoals rundscarpaccio, bij een dessert zoals gebak met aardbeien of sabayon van rood fruit.

Theophile Brut Rosé: €37,50

Theophile Brut Rosé Louis is de erfgenaam van de Champagne Theo, deze kende in de jaren dertig zijn hoogtepunt van populariteit. Hoewel Theophile een champagne ontworpen door Louis Roederer is, heeft hij een persoonlijk recept, totaal verschillend van de producten van het gamma. De Brut Rosé wordt gemaakt van een assemblage van Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay die alleen worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn. Na de vinificatie wordt de wijn twee jaar lang hergist volgens de Methode Champenois. Hierna rijpt de champagne nog 6 maanden op fles alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Dom Pérignon Rosé Vintage: € 290,00

De Dom Pérignon Rosé Vintage 2006 is een exclusieve champagne uit een uitmuntend wijnjaar, perfect om te laten bezorgen als cadeau. De smaak is verrassend, de kleur is diep en sterk roodkoper met een amberkleurige glans. De wijn heeft een briljante fruitigheid met een subtiel bitterzoete noot. Een perfecte vintage champagne om een bijzondere gebeurtenis te vieren of om te geven als exclusief cadeau. Deze uitmuntende champagne is een creatie van de legendarische Richard Geoffroy, de nu afwaaiende keldermeester van Dom Pérignon. Hij is 28 jaar lang het genie achter de Dom Perignon champagnes geweest.

Laurent Perrier Rosé met twee glazen: € 82,00

De Cuvée Rosé heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, frambozen en zwarte kersen. Dezelfde rijke vruchtenaroma's komen ook terug in de smaak en de langdurige ronde afdronk. Heerlijk als aperitief of bijvoorbeeld bij een op de huid gebakken kabeljauwfilet met coquille en beurre blanc.
 
 
Een heerlijke Brut Rosé uit Champagne, Frankrijk. De wijnen van Billecart Salmon staan bekend om hun prima prijs- kwaliteitsverhouding. Men werkt hier al jaren conventioneel, en dat proef je! Voor de productie van Billecart Salmon Brut Rosé worden de druiven zeer streng geselecteerd. Na de inweking van de druiven vindt de alcoholische vergisting plaats . Hierna rijpt deze jonge mousserende wijn uit Frankrijk nog.
 
 
De Ruinart Rosé wordt enkel gemaakt van druiven afkomstig van Premier Cru wijngaarden: 45% Chardonnay en 55% Pinot noir. Van het gedeelte Pinois 18% gevinifieerd als rode wijn. Na de handmatige oogst worden de druiven in temperatuur gecontroleerde RVS tanks vergist en ondergaan de biologische zuurafbouw. De definitieve cuvée ontstaat uit een assemblage van meerdere jaargangen, 20-25% zijn Vins de Réserve van de voorgaande 2 jaren. De kleur is diep roze. Subtiele en fijne neus van rood fruit als aardbei en aalbes en op de achtergrond zelfs iets van bramen. In de geur treffen wijduidelijk tonen van rood fruit. Zeer rijke geur! De mooi gebalanceerde smaak is fijn, zacht en subtiel.
 
 
Louis Roederer Brut Rosé, is een Millésimé champagne, momenteel van de vintage 2014 (kan wisselen bij uitputting voorraad). Dit was een verfijnde, zonnige jaargang met opmerkelijke puurheid en finesse. Louis Roederer Rosé Vintage is een blend van +- 65% Pinot noir en 35% Chardonnay, waarvan 20% gelagerd werd op houten vaten. Deze cuvée blijft gedurende 4 jaar op de lies en en blijft nog minimum 6 maanden in de kelder na dégorgement om zijn perfect evenwicht te bereiken.
 
Veuve Clicquot Rosé Magnetic: € 56,00
 
De koperkleurige champagne, de uitbarsting van aroma's van rood fruit... om dit te bereiken, is de blend een essentieel element, een creatieve daad. De keldermeester en zijn team van deskundigen selecteren rode wijnen en stille wijnen van uitstekende kwaliteit uit enkele van de meest begeerde wijngaarden van de Champagne om de smaken en kenmerken te vinden die de stijl van de Veuve Clicquot Rosé perfect tot uitdrukking brengen. De cuvée wordt gemaakt van 50 tot 60 verschillende crus, en 30 tot 45% reservewijnen, en is gebaseerd op de traditionele blend van Yellow Label: het overwicht van Pinot Noir (50-55%) zorgt voor de structuur die zo typisch is voor Veuve Clicquot, terwijl Chardonnay (28-33%) de elegantie en finesse toevoegt die essentieel zijn voor een perfect uitgebalanceerde wijn, en een vleugje Meunier (15-20%) rondt de blend af. De blend wordt vervolgens gecompleteerd met 12% stille rode wijn van rode druiven, die voor de fruitigheid zorgt. De lange rijpingsperiode in onze Crayères (minimaal 3 jaar voor Rosé) geeft de Champagne zijdezachtheid.