Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Belvedere: het verhaal van Polska-rogge en gezuiverd water, gedistilleerd door vuur

Belvedere: het verhaal van Polska-rogge en gezuiverd water, gedistilleerd door vuur

zaterdag 3 april 2021 - 10u29
Belvedere: het verhaal van Polska-rogge en gezuiverd water, gedistilleerd door vuur

Belvedere is een gekend begrip in de horeca en uitgaanswereld. De herkenbare, matte flessen vallen telkens weer op in de blacklights van de meest gerenommeerde dancings. Maar het verhaal achter het merk is minder gekend. We nemen jullie mee naar een kleine Poolse stad, Polmos Zyrardów, waar het merk in 1993 geboren werd. De plaatselijke stokerij, die op dat moment meer dan 100 jaar oud is, vindt nieuwe eigenaars. Master-distilleerder Claire Smith-Warner creërt een spirit uit Dankowskie-rogge, de vodka die we vandaag de dag nog steeds kennen. De spirit is vernoemd naar Belweder Palace in Warschau, en de naam betekent ook nog eens "mooi om te zien", nogal toepasselijk gezien de zeer onderscheidende flessen. De vodka is niet alleen heel lekker, hij is eveneens een pareltje in ieders drankkast. We zetten het assortiment van Belvedere even op een rijtje. 

Het distilleerproces

De Polska-rogge van Belvedere is een speciaal erfgoedgraan, een van de fijne granen die sinds de oudheid onveranderd is gebleven. Bekend om zijn hardnekkige vermogen om agressieve temperaturen en uitdagende grond te weerstaan, is de rogge afkomstig van slechts acht lokale landbouwpartners voor 100% traceerbaarheid. In tegenstelling tot meer neutrale ingrediënten, zoals tarwe of maïs, geeft rogge een uitgesproken smaak en karakter. Neutraliteit werd vroeger geassocieerd met kwaliteit in wodka, maar Belvedere heeft altijd de kenmerkende diepte en complexiteit van rogge verdedigd. Zuiver water zorgt voor een onberispelijke basis. Het water wordt gehaald uit een natuurlijke geboorde put op het terrein van de Belvedere-distilleerderij. Gefilterd en gezuiverd, wordt het gemengd met Polska-rogge om een ​​onberispelijke basis te bieden die de complexe smaken van het graan laat schijnen. Distillatie is zowel een wetenschap als een kunst. Geïnformeerd door eeuwenlange traditie van wodka maken, gebruiken onze Master Rye Distillers de energie van vuur om de spirit te verviervoudigen. Dit proces haalt het karakter, de diepte en de dimensie van Polska-rogge naar voren en levert vakkundig de genuanceerde smaken en fluwelen textuur van Belvedere Vodka.

Belvedere Vodka

We beginnen het assortiment met de neutrale vodka. In de neus zacht en uitnodigend, met tonen van vanille en room. In de mond vol en rond met medium body en een natuurlijk gladde, rijke en fluweelzachte textuur. Lichte vanille-tonen zwaaien tussen zoet en hartig, met een vleugje zwarte peper en kruiden. Aanhoudend met tonen van amandel, room en noten. Deze is beschikbaar in drie formaten.

Belvédère Single Estate Rye Lake Bartężek

Belvédère... 's werelds eerste Luxury Vodka, lanceert zijn nieuwste innovatie: de Belvedere Single Estate Rye Series. Twee onderscheidende vodka's, Smogóry Forest en Lake Bartężek zijn de eerste 2 in deze nieuwe serie. De serie verkent het idee dat terroir (bodem, ligging en klimaat) de aroma’s van vodka beïnvloedt.

Belvédère Single Estate Rye Vodka Lake Bartężek is een uitzonderlijk concept dat de naam draagt van het Bartężek meer in Polen. Dit meer werd zeer bewust gekozen door Belvédère voor zijn delicaat floraal aroma. Om de smaken optimaal naar voren te laten komen wordt de Lake Bartężek 'ongefilterd' gelaten. De bodem en het harde klimaat in de regio maken dat het Dańkowskie rogge zich moet aanpassen en dat resulteert in een graan met meerdere facetten. Lake Bartężek Belvédère is een zeer fijne wodka met een soepele toegankelijkheid die gekenmerkt wordt door fijne florale tonen in combinatie met accenten van graan. De Lake Bartężek vodka haalt zijn graan dus enkel uit het noordelijke gelegen Mazury district. Deze regio is gekend om zijn prachtige heldere meren en extreem sneeuwige winters, doorgaans ligt de hele regio meer dan 80 dagen (!) volledig bedekt met sneeuw. Het resultaat is een sublieme fijne wodka met een mooie witte peper die wordt getemperd door zachte amandelen. Perfect Serve: Puur over ijs maar natuurlijk ook geniaal lekker in cocktails.
Je vindt de vodka terug in onze winkel en op onze webshop voor €49,00.
 

Belvédère Single Estate Rye Smogory Forest

De Belvedere Single Estate Rye Vodka Smogóry Forest is een unieke vodka. Voor de Smogóry Forest selecteert men rogge van deze gelijknamige verbouwer die volledig omgeven is door bossen. Puur en ongerepte terroir smaak met een complexer karakter in een nieuw ontworpen fles. Het is een beetje de filosofie van een single malt whisky die men hier wil benadrukken, een beetje laten zien tot wat men bij Belvedere in staat is. Het resultaat is dan ook zeer verdienstelijk en gewaagd. Men gaat feitelijk meer naar de essentie en verkiest kwaliteit over kwantiteit en dat proef je gewoon. Door de unieke geografische ligging bij Thick Woodland omgeven door bos is de graanteelt beschermd tegen de Poolse winter. Het Diamond Dańkowskie rogge heeft hierdoor de kans om beter te volgroeien en krijgt daardoor een intensere smaak. Prachtige zuivere en intense vodka met een verhaal in een prachtige fles. Stijlvol strak met een diamant zuivere vodka. 

Je vindt de vodka terug in onze winkel en op onze webshop voor €49,00.

Belvedere Heritage 176

Belvedere Heritage 176 is simpelweg de smaak van het verleden van vodka. Tot aan de 19e eeuw pasten Poolse vodkamakers de eeuwenoude techniek toe om rogge te mouten (=ontkiemende rogge drogen) in een vuurgestookte ‘kiln’ – een traditie die op natuurlijke wijze rijke en uitgesproken smaken creëerde. In de loop van de tijd, met de technologische ontwikkelingen en schaalvergroting in de vodkacategorie, raakten de oude mouttradities helaas op de achtergrond en werd vodka steeds meer geassocieerd met neutraliteit. Belvedere Heritage 176 vodka smaakt zoet en nootachtig met tonen van honing, walnoot en piment.

Je vindt de vodka terug in onze winkel en op onze webshop voor €49,00.