Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Vijf zomerdrankjes die zomaar je nieuwe favorieten kunnen worden!

Vijf zomerdrankjes die zomaar je nieuwe favorieten kunnen worden!

woensdag 28 juli 2021 - 15u33
Vijf zomerdrankjes die zomaar je nieuwe favorieten kunnen worden!

© L'officiel

L'officiel selecteerde maar liefst vijf zomerdrankjes die zomaar je nieuwe favorieten kunnen worden én die je bij ons in de winkel kan vinden! Deze selectie zomerdrankjes zijn een waterdicht excuus om je vrienden nu nog op te bellen en samen gezellig iets te drinken vandaag. Of jezelf op het balkon te zetten, mag ook. Oké, oké, omdat toch íemand de lastige taak van zomerdrankjes uittesten op zich moet nemen, hebben wij het maar gedaan. De volgende deels nieuwe deels klassieke boissons smaken érg goed in de zon, kunnen we je vertellen.

1. Roku Gin

Leuk feitje: Roku is het Japanse woord voor “zes”. En dat komt op twee manieren terug in het drankje: in elke zeshoekige Roku Gin fles vind je zes unieke botanicals terug, afkomstig uit Japan: Yuzu, Sakura blad, Sakura bloesem, Sansho peper, Sencha thee en Gyokuro thee. Naar ons idee is de nieuwe gin iets zachter van smaak een leent zich perfect om te combineren met gember voor extra spice. 5 cl gin, 15 cl tonic, roer even om en garneer met gember. Je vindt dit product in onze winkel en op de webshop voor €37,50.

2. Orange Gold Wine

Deze opmerkelijke wijn is een echte staple piece onder de zomerdranken. Orange Gold van Gérard Bertrand is begiftigd met een mooie frisheid, lichte tannines en subtiele zuren en leent zich voor veel momenten. De perfecte metgezel voor een aperitief met vrienden en een gezellige kaasschotel, ontspannen in de tuin na een dag hard werken of pair de heldere wijn met pittige, vooral Indiase of Aziatische gerechten. Wil je alle frisheid en mineraliteit van Orange Gold waarderen? Dan drink je hem het beste op 12°C. Op 14°C komen de aromatische complexiteit volop tot hun recht in het glas. Je vindt dit product in onze winkel en op de webshop voor €16,10.

3. Hierbas De Las Dunas

Hierbas de las Dunas is een uniek, handgemaakt natuurproduct uit de Nederlandse duinen. Deze smaakvolle en elegante biologische likeur ontleent zijn oorsprong aan de kustgebieden in de Nederlandse provincie Zeeland. Het milde klimaat, de rijke bodem en de duurzame verwerking van de verse ingrediënten geven deze likeur zijn karakteristieke volle, pure en zilt-zoete smaak. We bestempelden een cocktail met daarin Hierbas de las Dunas eerder al als het zomerdrankje van 2021, maar ze blieft ook enkel drie ijsblokjes, een takje rozemarijn en een limoentje om kunnen te stralen. Zoals de bartenders het ook zouden maken. Je vindt dit product in onze winkel en op de webshop voor €31,30.

4. Talisker 10Y

Van whisky neat of on the rocks waren wij ook niet direct overtuigd, maar een Talisker Sour is echt niet te missen als zomerdrankje. Men neme 50 ml Talisker, 20 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 1 eiwit, en doet 50 ml Talisker Whisky in een cocktailshaker, voegt 20 ml citroensap, suikersiroop en een eiwit toe, schud, schud, schud, en vult het in een whiskyglas met ijs om tot slot te garneren met citroen. Je vindt dit product in onze winkel en op de webshop voor €45,00.

5. Belgian Owl 3Y

Van Luikse ‘péket’ tot internationaal erkende, 100% Belgische single malt whisky genaamd Belgian Owl. De bijzonder vruchtbare gronden in Haspengouw, die dankzij de rijke samenstelling van de bodem ideaal zijn voor de gerstteelt, worden met duurzame landbouwmethoden bewerkt om de uitzonderlijke aroma's optimaal tot hun recht te laten komen. De origine editie bevat fruitige noten, bloemige geuren en doet het perfect met wat frambozen. Je vindt dit product in onze winkel en op de webshop voor €55,00.