Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

❤️ Champagne on ice ❄️❤️

❤️ Champagne on ice ❄️❤️

dinsdag 7 september 2021 - 10u55
❤️ Champagne on ice ❄️❤️

Wie zegt dat je geen ijs in champagne mag doen?! Traditioneel werd ijs in wijn als onbeschoft beschouwd, maar dankzij de Franse champagneproducenten, zijn die tijden voorgoed voorbij. “It’s better to add a cube of ice to a glass of champagne, than to drink warm champagne", onder dit motto begon de wijnwereld zijn strikte regels langzaam aan te verwerpen. De enige regel is om te drinken wat je wilt en wat je lekker vindt. Een handvol ijsblokjes toevoegen aan een glas La Tâche of Château D'Yquem is waarschijnlijk niet de beste manier om die wijnen te ervaren, want ze zijn niet gemaakt om verdund te worden gedronken. Maar champagnefabrikanten maken nu mousserende wijnen die speciaal voor dat doel zijn gemaakt: om met ijs te worden geserveerd. We stellen er graag enkele aan jullie voor. Heb je liever een cava, dan kan dat ook!

 

 

 

 

1. Moët & Chandon "Ice Imperial"

moet ice emmer bekers moet ice garnituur

Moët & Chandon's Chef de Cave, Benoît Gouez, besloot na een zomer in Frankrijk een cuvée te creëren - de eerste ter wereld - die ontworpen is om on the rocks te worden gedronken. Moët & Chandon "Ice Impérial" en "Ice Impérial Rosé" zijn geconcentreerder dan traditionele champagne en hebben een hogere dosering. Het resultaat is aromatischer en zoeter dan Brut Champagne. Dit betekent dat hij niet alleen bestand is tegen verdunning door ijs - hij is zelfs ontworpen met smeltend ijs als ingrediënt. Moët & Chandon "Ice Imperial" bestaat uit een mengsel van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Serveer Moët & Chandon "Ice Imperial" in de passende beker met grote ijsblokken en mix met ingrediënten die zijn frisse smaak accentueren. Denk maar aan: muntblaadjes, limoen- of pompelpoeszeste, komkommerschil, een fijn sneetje gember, kardamom of vers rood fruit (aardbeien, frambozen).

 

2. Veuve Clicquot Rich Silver 

Een paar jaar later introduceerde Veuve Clicquot de Veuve Clicquot Rich Silver, die ook is ontworpen voor ijsverdunning, maar nog een stapje verder durft gaan. De champagne kan gebruikt worden in cocktails. Didier Mariotti, Veuve Clicquot's Chef de Cave, vertelde aan Business Insider dat de champagne is ontworpen met de moderne drinker in gedachten. "We begonnen een toename te zien in de wens om champagne over ijs en met verse ingrediënten te mixen, en werden geïnspireerd door een nieuwe visie op modern drinken," zei Mariotti. "Plus, we zagen dat sommige "champagnecocktails" werden gemaakt met Yellow Label, terwijl onze champagne, met zijn relatief lage dosering, niet gemaakt is voor gebruik in cocktails omdat ze vaak wat zoetigheid vereisen. Dus wilden we een champagne creëren die specifiek met dit in gedachten is ontworpen." Je kan bij deze "Rich Silver" kiezen van exotisch fruit tot simpelweg limoen of citroen. Dit levert prachtige taferelen op zowel in het glas als in de mond.

 

3. Piper-Heidsieck French Rivièra

Ook Piper-Heidsieck kon niet achterblijven wanneer we het hebben over genieten van een champagne on ice. Sinds 2006 lanceerden zij een nieuwe stijl om van hun champagne te genieten: de Piper - Piscine; een demi-sec versie die je on the rocks serveert. Deze is momenteel in een nieuw jasje gestoken: "Piper Heidsieck French Rivièra". Een eerbetoon aan de art de vivre van de Franse Rivièra en de zonnige sterrenhemel van Cannes en Saint-Tropez. Assemblage van 55% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier en 15% Chardonnay met 15-20% vins de réserves. Rijpt minimaal twee jaar in de kelders van Piper-Heidsieck. Dosage van 35g/l. Degustatie: Generous - Refreshing - Exotic. Zoete neus van peer en gele perzik met toetsen van bloemen en karamel. Fris mondgevoel met het aroma van witte vruchten, oranjebloesem en accenten van vanille met een frisse en elegante afdronk.

 

4. Pommery Blue Sky

 

Pommery is ook van de partij met een versie die Royal Blue Sky heet. Doordat het een licht zoete Demi-Sec is met een intense en volle geur, kan de champagne de verwatering die de ijsblokjes veroorzaken goed aan en blijft de smaak overeind. Het is een blend van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Dit zoete huwelijk belooft een vreugdevolle en sprankelende proeverij. Deze champagne springt in het oog met zijn mooie lichtgele kleur jurk. Op de neus geeft het aroma's vrij die de indruk wekken dat je in het hart van een enorm buffet van zoete desserts stort, waar de aromatische complexiteit totaal is. In de eerste plaats krijg je de indruk van geurige tonen van vijgen en gedroogde amandelen. Dan, in een tweede neus, zullen vleugjes frangipanemarshmallowhoning en millefeuilles binnenkomen ... iets om te verrassen! De mond is vol zoetheid en geeft deze bruisende al zijn grandeur en volume. U zult verrukt zijn van tonen van mango, bittere sinaasappeljam maar ook aroma's van witte vermout. De afdronk is lang en aangenaam. Schenk de Royal Blue Sky in een groot glas vol met ijsblokjes en doe er een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje bij. Je kunt ook kiezen om er een takje rozemarijn en wat doormidden gesneden cranberries in te doen. Domaine Pommery symboliseert finesse en levendigheid, omdat het altijd de elegantie van de aroma's benadrukt in plaats van hun kracht. 

 

5. Freixenet Ice en Ice Rosé

Freixenet Ice is een frisse uit Spanje afkomstige Semi Seco die gedronken mag worden met ijs! Speciaal geslecteerd door de master blenders van Freixenet om de wijn iets rijker van smaak te maken. De wijnmakers verrijkten de klassieke Cordon Negro-druivenmengeling met Chardonnay voor een intenser resultaat en een mooi evenwicht met de koude ijsblokjes. Freixenet Ice zorgt voor die lekkere extra verfrissing. Combineer met ijs en een bijpassende vruchtengarnituur zoals munt en aardbei. Freixenet Ice Rosé is een heerlijke rose met een licht zoete smaak en is het beste te genieten in een groot glas met veel ijs. Freixenet Ice Rosé heeft een mooi aroma van aardbeien, bramen en steenvruchten met hinten van abrikoos en nectarine. De frisse smaak is heerlijk zoet met een delicaat en aangenaam balans. Een heerlijke rose voor de zomerse dagen!

 

6. Pere Ventura On The Rocks en On The Rocks Rosé

 

Pere Ventura On The Rocks heeft een intense gouden kleur, met mooie, persistente bubbels. Aromatisch intens, de complexiteit is verrassend en biedt een samenspel van ongewoon frisse aroma's en de tertiaire tonen die voortkomen uit veroudering: citrus en kruidachtige tonen vermengen zich met patisserie, specerijen, gedroogd fruit, graan, chocolade en geroosterde tonen. Bij het proeven verkrijgt deze cava een organoleptische uitbreiding van zijn aromatische rijkdom: een breed spectrum van smaken die variëren van acaciabloem naar hints van gedroogd fruit, toffee en briocherie. Heerlijk weelderig, fris en rijk aan nuances. Fluweelachtige, aanhoudende finale. Heerlijk fris met een lichte bitterheid. Pere Ventura On The Rocks Rosé is helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren. Ideaal als aperitief of bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen.

 

7. MVSA Ice

Met zijn verfrissende design en smaak, is MVSA Ice het perfecte drankje om te ontspannen tijdens die lange warme dagen op een terras of bij een zomers etentje met vrienden. Goud van kleur en heldere reflecties. Deze heerlijke seco cava is romig met intense fruitige aroma’s van wit fruit, groene appel en citrus. De cava kan geserveerd worden als aperitief of combineert goed met tapas, salades of pittig eten. Best te drinken "on the rocks"! Probeer de cava eens met muntblaadjes, limoen, pompelmoes of (bevroren) rood fruit zoals aardbeien en frambozen.