Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Lustau blaast 125 kaarsjes uit! Dat vieren we met een uniek giftpack ❤️

Lustau blaast 125 kaarsjes uit! Dat vieren we met een uniek giftpack ❤️

maandag 25 oktober 2021 - 13u58
Lustau blaast 125 kaarsjes uit! Dat vieren we met een uniek giftpack ❤️

In 1896 liet José Ruiz-Berdejo zijn passie voor sherry de vrije loop. Hij legde, misschien zonder het te weten, de basis voor een familiebedrijf dat zijn dochter Maria en haar man Emilio Lustau tientallen jaren later zouden omvormen tot een exporterend wijnbedrijf. Vandaag de dag zijn bodegas Lustau wereldleiders in sherry's van hoge kwaliteit en behoudt het zijn oorspronkelijke filosofie: het breedste en meest exclusieve scala aan specialiteiten uit Jerez aanbieden. Ze hebben 125 jaar ervaring en dat proef je in hun heerlijke producten. Hiep hiep hoera, Lustau! ?Voor deze speciale gelegenheid lanceren ze een zeer exclusief en gelimiteerd giftpack. Hun Cellar Master, Sergio Martinez, maakte een seletie van drie ongeloofelijke en unieke sherry's. In dit giftpack vind je drie sherry's, drie steden, drie types van lagering, een erfenis van 125 jaar vakmanschap!

 

1. Manzanilla Pasada Papirusa uit Sanlúcar de Barrameda

In Sanlúcar de Barrameda, een vissersplaatsje aan de monding van de Guadalquivir-rivier, wordt deze heerlijke sherry acht jaar volgens biologische veroudering gerijpt. De koele, vochtige, zoute lucht zorgt voor een gist genaamd "flor". De sherry is volwassen en verleidelijk, wat de unieke en innemende persoonlijkheid van Sanlúcar de Barrameda laat zien.

Helder gele kleur met gouden reflecties. Aroma's van groen hooi, steranijs en gebakken appels, met op de achtergrond droge, gele bloemen en een hint van honing en honingraat. Verrassend romig en smeuïg, als gevolg van de extra rijping als Manzanilla Pasada. Een rijpe, suggestieve en onweerstaanbare Manzanilla. Droog en licht, fris en knapperig, met een vleugje zeezout in de mond. Fijn en verfrissend zuur met een lang aanhoudende nasmaak. De Manzanilla Papirusa toont een nieuw profiel, kruidiger en zachter, met meer body en een grotere soepelheid.

Papirusa betekent "elegant en mooi". Het was de naam van de pop die Emilio Lustau aan de dochter van Joaquín Burgos gaf, de eerste manager van Bodegas Lustau in de jaren '40.

2. Amontillado Solera Del Castillo uit Puerto de Santa Maria

Grenzeloos, ongetemd en rauw. Het type oude Amontillado dat lijkt te zijn ontleend aan verhalen over ridders en ridderlijkheid, dat alleen El Puerto de Santa Maria kan bieden. Een omgekeerde "solera" waar de oudste wijnen worden gerijpt in de bovenaan geplaatste vaten. De rijping - biologisch gedurende vier jaar en oxidatief gedurende meer dan 25 jaar, waarvan 17 statisch - bepalen de persoonlijkheid van deze wijn.

Goudkleurig, karamelkleurig met olijfgroene rand. Intens en krachtig, uiterst complex en vol nuances. Aroma's van meubellak, vernis en edele houtsoorten op een achtergrond van wafelkoekjes, gedroogd fruit en zoete specerijen. In de mond is hij scherp, droog, zeer ziltig, scherp met veel jodiumtonen. Een rokerige en geroosterde afdronk, met hints van gedroogde abrikozen en nougat.

3. Vintage Sherry Anada 1996 uit Jerez

De wijn van ons honderdjarig wijnjaar is verrassend, uniek en meeslepend; een wijn die ons een verborgen gezicht van de Palomino-druif laat zien. Een unieke, onnavolgbare en onconventionele wijn waarmee Lustau u uitnodigt om nieuwe wegen en ervaringen te ontdekken. De wijn is gerijpt na een statische en oxidatieve rijping van 25 jaar in Jerez de la Frontera.

Intens en geurig, met aroma's van geglaceerd fruit, perzik en nectarine, zoethout en hints van gember op een kruidige achtergrond. Rijk en zacht, zoet en balsamico. Cacao, zoete specerijen en kweepeergelei op een stroperige en geroosterde achtergrond. Lange en uitgesproken afdronk, evenwichtig en fris, dankzij de aangename zuurgraad.