Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Een lepel van je favoriete dessert... maar dan in een drankje!

Een lepel van je favoriete dessert... maar dan in een drankje!

dinsdag 18 januari 2022 - 15u51
Een lepel van je favoriete dessert... maar dan in een drankje!

Ken je dat gevoel... je hebt net een heerlijk menu achter de rug en dan komt het "goestingske". Je hebt er geen plaats voor vrijgehouden maar toch verlang je zo hard naar jouw favoriete dessert. Wat dacht je dan van een drankje met de smaak van jouw favoriete zoetigheid? Vanillejenever Dirk Martens, Café Marula Liqueur, Xanté Dark Chocolate & Pear, Baileys Red Velvet Cupcake, Bumbu Cream, Tiramisu di Casa of Smeets Wafeljenever... ze zijn elk wonderbaarlijk lekker!

 

 

1. Vanillejenever Dirk Martens

Vanille is een smaak die je in heel het dessertgamma uitgebreid terugvindt. Denk aan ijs, pudding, crème brûlée, cake, taart etc. Vanillejenever Dirk Martens is een jonge jenever met verse room, suiker en het maceraat van echte vanillestokken. De jenever is een echte smaakexplosie in de mond. 

 

2. Café Marula Liqueur

Met een fles Café Marula Liqueur geef je een Afrikaanse touch aan jouw menu. De likeur is gemaakt uit een combinatie van de Marulavrucht, afkomstig van de Afrikaanse olifantenboom, met Kenyaanse koffiebonen. De zoete toetsen van de Marulavrucht passen perfect samen met de sterke smaak van de koffiebonen. Je kan de likeur puur drinken, maar wie zijn menu naar een hoger niveau wil tillen, probeert best eens een "Espresso Marula". Het recept vind je hieronder.

  • 40 ml vodka
  • 40 ml Café Marula
  • 1 scheut (25 ml) espresso

Giet de vodka, Café Marula en espresso in een cocktailshaker. Vul een martiniglas met ijs om te koelen en vul vervolgens de cocktailshaker ook met ijs. Schud om te mengen en zeef uw drankje in een gekoeld cocktailglas. Garneer met drie koffiebonen.

3. Xanté Dark Chocolate & Pear

Is deze drank te mooi om waar te zijn? Xanté Dark Chocolate & Pear is de beroemde Xanté liqueur overgoten met een smaakje van pure chocolade. De likeur is gebaseerd op de fijnste cognac die vier jaar in Franse eiken vaten heeft gerijpt. Smaakvolle peer- en cacaosmaken worden toegevoegd voor het bottelen. Perfect en niet te zwaar om na een groots menu te drinken.

4. Baileys Red Velvet Cupcake

Red Velvet Cupcake, wie lust het niet? Het beste van deze uiterst smaakvolle traktatie komt samen met één van 's werelds meest geliefde likeuren. Baileys Red Velvet Cupcake is een ware smaaksensatie. Deze likeur is rijk en romig in de mond waarbij smaakvolle invloeden van zoetigheden en vanille de basis vormen. Drink Baileys Red Velvet puur en laat je verrassen door de zoete en romige smaken. 

5. Bumbu Cream

Bumbu Cream is een uitstekende likeur met een onweerstaanbare zoete smaak van rum, kruiden, room en kaneel. Het is perfect uitgebalanceerd en kan zowel door liefhebbers van rum als door liefhebbers van zoete likeuren worden genoten. De romige toesten van deze drank zullen jou en jouw gasten zeker bekoren!

6. Tiramisu di Casa

Tiramisù di Casa is een eerbetoon aan tiramisù, het dessert dat alle Italiaanse harten sneller doet slaan. De rijke, fluweelzachte smaak geeft je het gevoel dat u uw lepel in uw favoriete dessert doopt. Zodra het in het glas is gegoten, kan je er een beetje ongezoete cacao over strooien: zo wordt het in alle opzichten trouw aan de oorspronkelijke versie. 

7. Smeets wafeljenever

Een echte Belgische wafel als dessert... je zou er zo het water van in de mond krijgen. Smeets wafeljenever is ideaal als "afzakkertje" en capteert de smaak van Belgische wafels op een sublieme wijze. De zoete smaak van wafel gecombineerd met de authenticiteit van Hasseltse jenever, das zo lekker! Drink je de jenever puur of ga je lekker extravagant zoals op de foto? Probeer nog meer creamjenevers van Smeets zoals Hazelnoot, Crème Brûlée of Chocolate & Cream!