Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

[email protected]053 / 21 45 82

Wat is het verschil tussen Talisker 10Y, Talisker Skye en Talisker Storm?

Wat is het verschil tussen Talisker 10Y, Talisker Skye en Talisker Storm?

dinsdag 1 maart 2022 - 09u35
Wat is het verschil tussen Talisker 10Y, Talisker Skye en Talisker Storm?

Talisker, gelegen op het eiland Skye, produceert een Schotse Single Malt Whisky met een maritiem karakter. De sterkte van het merk is absoluut de grote diversiteit aan vaten waarin ze hun spirits laten rijpen. We zetten drie toppers van Talisker in de kijker, elk met hun eigen karakter maar toch heel herkenbaar. Neem een slokje van de whisky en waan je in het stormachtige landschap van het eiland Skye, één van de meest afgelegen, winderige landschappen van Schotland. Welkom in de wereld van Talisker!

1. Talisker 10Y

Talisker 10 Year Old Single Malt Whisky is een krachtige en uitdagende single malt met een zilte neus, een turfachtig, rokerig karakter en een peperige afdronk. Dubbel gedistilleerd voor een rijk, diep karakter dat de ziltige eigenschappen van een whisky van de kust uitdrukt. Talisker 10Y is een vaste waarde van de Talisker-familie en één van de meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky’s in de wereld. Deze single malt heeft een befaamde volle, krachtige, turfachtige rooksmaak met een warme afdronk die achter in de mond een peperige smaak achterlaat. Met een aantrekkelijke zoetheid en lange, warme afdronk.

Talisker 10Y kan je vekrijgen via onze webshop voor €46,50. Ook verkijgbaar met Talisker-mug in doos voor €48,50.

2. Talisker Skye

Talisker Skye brengt hulde aan het rijke, gevarieerde landschap van het eiland Skye. Van zachte, serene kusten tot de donkere, spitse toppen van het Cuillin-gebergte. Talisker Skye kwam begin 2015 op de markt en biedt een rond, zoet smaakprofiel met verse citrus, zoete rook, scherpe kruiden en traditionele ziltige Talisker tonen. Hij wordt gerijpt in een combinatie van hergebruikte en geroosterde Amerikaanse eikenhouten vaten, met een iets hoger percentage geroosterde vaten. 

Talisker Skye is toegankelijker en minder geturfd dan de 10YO, een combinatie van rokerigheid en zachtere, zoetere toetsen, minder uitgesproken maritiem karakter dan de 10YO.

Talisker Skye kan je vekrijgen via onze webshop voor €48,00. Ook verkijgbaar met Talisker-mug in doos voor €49,50.

3. Talisker Storm

Talisker Storm is een aantrekkelijke, zoete, volle single malt. Krachtig, fris op de neus met een toenemende complexiteit, als een opbouwende storm. Gevolgd door een zoete moutigheid waarbij rood fruit overgaat in rook, pekel en een explosie van peper. De smaak is zacht, vol en vervolgens zeer peperig: een pure, tongstrelende zoetheid en nootachtige rokerigheid omringen deze kruidige tonen. De afdronk heeft een blijvende, zachte smaak met een vleugje turfachtige houtskool. Drink Talisker Storm puur of met een scheutje water om nog meer smaken los te laten.

Talisker Storm is nog rijker en dieper van smaak dan de 10 years old.

Talisker Skye kan je vekrijgen via onze webshop voor €49,50.

Photo credits: https://www.instagram.com/talisker/