Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

[email protected]053 / 21 45 82

The Heavenly Cask Collection van Zacapa, ontdek ze één voor één!

The Heavenly Cask Collection van Zacapa, ontdek ze één voor één!

woensdag 9 maart 2022 - 16u04
The Heavenly Cask Collection van Zacapa, ontdek ze één voor één!

Vier jaar lang brengt Zacapa jaarlijks een limited edition blend uit om jou kennis te laten maken met de essentie van het bekende merk uit Guatemala. Bij elke uitgave van The Heavenly Cask Collection heb je buitengewone smaaksensaties door de extra rijping die ze doen op één van de vaten die ze gebruiken voor de rijping van de Zapaca 23 yo. Twee van de vier limited editions zijn ondertussen uitgebracht: El Alma en La Doma, gemaakt door master blender Lorena Vasquez.

Een echt hebbeding!

De rums uit The Heavenly Cask Collection zijn echte colletors items, geselecteerd uit een keur van reserve-rums van 6 tot 24 jaar die extra gerijpt zijn in Amerikaanse ex-whiskeyvaten. Het perfecte geschenk voor liefhebbers en verzamelaars van eersteklas rum om rustig van te genieten, in een intieme sfeer en voor verwenmomenten. 

Zacapa La Doma

La Doma is een blend van rums van 6 tot 24 jaar oud. De rijping van de blend gebeurt in Amerikaanse ex-bourbonvaten, wat leidt tot een wild tropische, fruitige en aromatische rum. La Doma krijgt de bijnaam "The Taming Cask". De blend bevat frisse en honingachtige toetsen van suikerriet in combinatie met een tropisch temperament van ananas en banaan. Een zijdeachtige en volle smaak met een overvloed aan fruit en toetsen van vanille. 

De perfecte manier om van Zacapa La Doma te genieten is puur, of met een grote ijsblok. Voor een verfijnde ervaring kan je garneren met verse of geflambeerde ananas of banaan.

Foodpairing: Lorena raadt aan om het te combineren met een zoete combinatie zoals walnoot- of ananastaart. 

 

Foto walnoottaart: @tante._b op Instagram. Foto ananastaart: @nanske99 op Instagram.

Zacapa El Alma

Recent is Zapaca 23 El Alma gelanceerd als 2de in de reeks van de Heavenly Cask Editions. El Alma wordt ook wel "The Soul Cask" genoemd. De blend heeft een extra rijping gekregen op gebrande, Amerikaanse ex-whiskeyvaten. De vaten werden blootgesteld aan vlammen die diep doordringen in de nerf om de eigenschappen van het hout en de essentie van de natuur te laten ontvlammen en zo te extraheren. Dit geeft de rum unieke diepe, geroosterde tonen die net zo enigmatisch zijn als de vulkanische omgeving.

De perfecte manier om van Zacapa El Alma te genieten is puur of met één ijsblok. Voor een nog verfijnder ervaring kan je je glas garneren met geroosterde walnoten.

Foodpairing: Lorena raadt een combinatie aan met gerookte ham of in sojasaus gemarineerd rundvlees, een drupje sesamolie en een vleugje honing. Een goed alternatief zou gerookte Goudse kaas zijn met sinaasappel- of perzikconfituur. 

Zacapa 23 La Doma is verkrijgbaar via onze webshop voor €89,00. Zacapa 23 El Alma is verkrijgbaar via onze webshop voor €89,00.