Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Low alcohol cocktails

Low alcohol cocktails

woensdag 28 februari 2024 - 10u38
Low alcohol cocktails

Vandaag delen we met jou inspirerende recepten en tips om heerlijke drankjes te creëren met minder alcohol. Of je nu op zoek bent naar verfrissende drankjes voor een ontspannen avond thuis of naar smaakvolle opties voor een feestje. Deze nieuwsbrief zal je begeleiden bij het ontdekken van nieuwe smaken en het genieten van low alcohol.

 

Bitter Sweet Symphony

De befaamde likeur uit Frankrijk genaamd Suze biedt in deze cocktail een mooie bittere basis met toetsen van gentiaan. De likeur balanceren we uit met een beetje limoen en toppen we af met gingerbeer voor een extra spicy gevoel.

Vul een tumblerglas met ijsblokken en giet alle ingrediënten over het ijs: 50 ml Suze, 15 ml limoensap en 100 ml gingerbeer. Garneer met het schijfje gember.

 

Midi Tonic

Midi Tonic is de ultieme verfrissing. Laag in alcohol, hoog in smaak en zo makkelijk te serveren.

Vul een tumbler glas met veel ijs. Voeg 50 ml Midi Aperitifs Classic Red toe. Vul aan met het dubbele van de hoeveelheid tonic. Garneer met een sinaasappelschil.

 

Americano

Als je zin hebt in een Negroni, maar je wilt het iets lichter maken, kijk dan niet verder dan de voorloper van dit drankje, de Americano. Deze bitterzoete longdrink werd uitgevonden door Gaspare Campari in 1860 in Milaan en bestaat uit gelijke delen Campari en zoete vermouth met sodawater.

Met zijn lage alcoholgehalte en gemakkelijke drinkbaarheid is de Americano een uitstekende kandidaat voor activiteiten overdag en vóór het eten.

 

White Port & Tonic

Deze klassieke aperitivococktail, die in Portugal bekend staat als de Porto Tonico, is net zo eenvoudig als de naam doet vermoeden. Vul een droge witte porto met tonic en garneer met een schijfje citroen of een sinaasappelschijfje.

Een klassieke Gin & Tonic is het zomerdrankje bij uitstek. Dorstlessend en sprankelend! Dat kan nu ook met een lager alcoholgehalte door de gin te vervangen door porto. Wij zijn fan, White Port & Tonic heeft een rijkere en diepere smaak dan de klassieke G&T!

 

Picon Vin Blanc

Picon is een aperitiefdrankje gemaakt op basis van sinaasappels en aromaten. Het werd in 1832 voor het eerst gedistilleerd en was bedoeld als middeltje tegen malaria. Het is bijzonder populair in Noord-Frankrijk, waar het vaak gedronken wordt met bier.

Ook bij ons vind je de picon au vin blanc op bijna elke drankkaart in het Heuvelland en ver daarbuiten. Om een low alcohol twist toe te voegen, hebben wij als witte wijn de alcoholvrije variant van Natureo gebruikt, wat een topper!