Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Ultimate Provence

Ultimate Provence

dinsdag 1 september 2020 - 15u48
Ultimate Provence

Wie denkt aan Provence, denkt aan wijn. De streek staat bekend als de grootste roséwijnproducent ter wereld.
Toch kon de Provence Rosé Group net dat beetje meer doen. Het klassieke van de Provence werd in een modern jasje gestoken met de Ultimate Provence Roséwijn.
Een wijn die niet alleen het oog siert, maar ook nog eens smaakt alsof de hemelpoorten open gaan.
We nemen je graag mee van château tot wijn en wie weet.. boek je hierna meteen een reisje naar de Provence!
Of probeer je de wijn zelf uit : https://www.stokerijdemoor.be/shop/wijnen/rose/ultimate-rose-provence en in magnumformaat https://www.stokerijdemoor.be/shop/magnums/ultimate-magnum-rose-provence.

Het château 

Hier zeggen ze vaarwel tegen de traditionele wijngaarden. Ultimate Provence is Disneyland voor wijnkenners waarbij plezier en beleving centraal staat. Ze zijn trots op hun levendige en gastvrije sfeer. Bezoekers ontdekken de wijnen in een origineel, modern kader. De gasten worden warm onthaald, krijgen een rondleiding en kunnen in de wijnkelder kennismaken met de intense, aromatische wijnen. Het is een tempel van welzijn, hedonistisch genot, ontdekking en verrijkende ontmoetingen. Het domein strekt zich uit over 100 hectare rond de stad La Garde Freinet, aan de noordelijke voet van de kapel Notre Dame des Anges. Het is gelegen in een wild landschap en omringd door een eikenbos. De wijngaard wordt gekenmerkt door de ondiepe bodem, gelegen op een waterdichte ondergrond van zandsteen. Dit uitstekende gebied wordt gevoed met een natuurlijke compost van eikenbladeren en wijnstokken.

De eigentijdse, lichtgevende flessen van de Ultimate Provence zijn geïnspireerd op het licht van de wijngaarden, de heldere geest! Het verhaal stopt nog niet. Naast de wijngaard heb je ook een B&B en restaurant, ideaal voor een weekendje Provence!

Ondanks alle lovende woorden ben je pas echt versteld wanneer je de foto's van het château ziet! Bekijk ze hieronder! 

De wijn

30% Grenache Noir, 30% Cinsault, 30% Syrah en 10% Rolle.

De wijn is pittig door met framboosjes en toetsen van aardbei.
Helder van kleur met levendige lichtroze vlekken en koperen reflecties.
Fris door de zuurtegraad en past daarom perfect bij tal van gerechten.
Rond dus kan toch alleen gedronken worden.
In de neus krijg je een unieke combinatie tussen klassieke rode bessen uit de Provence en de geur van Kerstmis - dennenbomen, kaneel en peperkoek. De kruidige toetsen van de Syrah zorgen voor een droge, witte peper die kenmerkend is voor het hele gehemelte. Een vleugje Rolle geeft een grote zuurtegraad en helderheid die zorgt voor tonen van wintercitrusvruchten, specerijen met een verwarmende afdronk.
Kortom, de ultieme wijn voor iedere gelegenheid. Daarnaast heeft de fles ook nog eens een super mooi design met het ingekerfde logo!

Wil je het graag van de wijnmaker Alexis Cornu zelf horen?
In dit filmpje geeft hij de Engelstalige uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=X1w1DSghGQE&feature=emb_logo

 Momenteel zijn bij ons zowel wit, rood als rosé beschikbaar!