Order binnen 48u verzonden – Maandag sluitingsdag
Verzendkost BE €7,50 | NL €10,00 | DE €10,00 | FR €13,00 | IT €22,50 | EU op aanvraag

info@stokerijdemoor.be053 / 21 45 82

Tien nieuwe producten voor het najaar van 2020!

Tien nieuwe producten voor het najaar van 2020!

vrijdag 28 augustus 2020 - 14u56
Tien nieuwe producten voor het najaar van 2020!

 

Afgelopen maand breidden we ons assortiment uit met maar liefst tien nieuwe producten. Ondanks ze in onze streek minder gekend zijn, vinden wij het stuk voor stuk toppers. En wie weet.. worden ze de klassiekers van morgen?! We zetten ze even op een rijtje.

1. XII Douze Dry Gin Distillé en provence

 

Gin XII wordt gemaakt bij het huis Henri Bardouin. De gin dankt zijn naam aan de twaalf planten en specerijen die erin zitten. Het wordt gekenmerkt door frisse, muntige, bloemige, licht kruidige tonen en een mooie, lang aanhoudende afdronk. Een droge gin met een rijke, authentieke smaak, geboren uit een lange periode van onderzoek en reflectie. Gin XII maakt optimaal gebruik van zijn Haute-Provence gebied en zijn subtiele mix van kruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum, eucalyptus, zoete amandel en munt, die samen met kleine jeneverbessen de aromatische intensiteit van een wandeling door de provence tot uitdrukking brengen!

Van dit huis hebben we ook de pastis en de absinthe in ons assortiment.

2. Ginarte

Met deze speciale editie omarmt Ginarte een diep positieve en inspirerende boodschap van persoonlijke verrijking en zelfvertrouwen. Een project dat de avantgarde viert, dat veelzijdigheid, creativiteit en de iconiciteit van een vrouw en een groots kunstenaar verwoordt. Een statement van passie en tijdloze liefde. Ginarte is een gin gemaakt met grote ambachtelijke zorg. Gedistilleerd van wilde jeneverbessen die álleen op de hellingen van de Apennijnen in Toscane groeien. Hun opmerkelijke aromatische kwaliteiten bezorgen deze gin een werkelijk unieke smaak.

3. El Ron Prohibido 15Y

Een heerlijke Mexicaanse rum die volgens het Solera systeem is vervaardigd. De rum zit in een prachtige fles die aan de onderkant is bewerkt, een zegel heeft en is uitgevoerd met een oor. De rum heeft mogen rijpen op wijnvaten waardoor de smaak erg bijzonder is. Invloeden van noten, hout, rozijnen en pruimen komen duidelijk naar voren.

4. Ron La Progresiva De Vigia Mezcla

Handgemaakt door Bodega Vigia's vrouwelijke Rum-Meesters, waagt de Cubaanse rum - La Progresiva 13 - zich op nieuw terrein. Geniet van deze elegante, droge rum: met een garnituur van sinaasappel en enkele grote ijsblokjes of op kamertemperatuur. Je smaakt toetsen van rijpe citrusvruchten, suikerriethoning en eikenhouten specerijen. De aroma's zingen in een Progressive Old-Fashioned, een Cubaanse Negroni of een Hemingway Daiquiri

5. Fratelli Gozio Moscato d’Asti Barricata

Gedistilleerd van het klassiek aromatisch druivenras Moscato, de fijnste druiven van de Asti-streek. De verfijning in eikenhouten vaten verrijkt de smaak met zachte tonen. De smaak omschrijft men als fruitig en bloemig, maar tegelijkertijd proef je warme tonen van hout en vanille.

Fratelli Gozio produceert niet enkel grappa. In onze winkel kon je al de Gozio Amaretto vinden!

6. Fratelli Gozio Amarone Barricata

Deze grappa wordt gemaakt van drie druivensoorten: corvina, molinara en rondinella waarmee de befaamde Amaronewijn gemaakt wordt. Dit distillaat wordt vervolgens op eikhouten vaten gerijpt waardoor de smaak versterkt wordt. De smaak omschrijft men als sterk en aanhoudend.

Fratelli Gozio produceert niet enkel grappa. In onze winkel kon je al de Gozio Amaretto vinden!

7. Fratelli Gozio Pinot Nero Bianco

Een grappa die van een unieke, uitzonderlijke druifsoort wordt gemaakt uit het Franciacortagebied: de pinot noir. De fruitige aroma's zorgen voor een heerlijke grappa.

Fratelli Gozio produceert niet enkel grappa. In onze winkel kon je al de Gozio Amaretto vinden!

8. Carpano Vermouth Antica Formula

De eerste vermouth ooit gemaakt van witte wijn, namelijk van de Zuid-Italiaanse wijn Piemonte Moscatel. De eerste fles werd uitgebracht in 1786 en het etiket is nog altijd zoals toen. Wanneer je aan de vermouth ruikt, zou je denken aan een sterke sherry met kruiden. Maar de smaak is duidelijk: tonen van bergkruiden, vanillie, noten en gedroogde vruchten. Enkel verkrijgbaar in literfles!

9. Esporao Trincadeira “T” - Alentejo (Portugal) rood

 

Deze Portugese rode wijn wordt gemaakt van de Trincadeiradruif, afkomstig uit Alentejo. De bodem en het klimaat versterken de smaak van de druif en zorgen voor een levendige, evenwichtige en unieke wijn. De druiven werden met de hand geplukt en gefermenteerd in betonnen tanks, waar de wijn ook 6 maanden heeft gerijpt. Je smaakt vers, rijp fruit met een vleugje pruim en theeblad. Het is verfijnd en evenwichtig in de mond, met een zijdeachtige textuur en een lange afdronk.

Alentejo is dé florerende wijnregio van Portugal. De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen.

Van het Esporaohuis hebben we ook de witte variant Verdelho "V" Branco binnen. 

10.  Bulgarini Lugana Wit

Lugana DOC wordt omschreven als karaktervolle en frisse strogele wijn, die groene reflecties vertoont. De structuur van de wijn is top door het gebruik van 100% Turbianadruif. Het zorgt voor een mooie aromatische afdronk en een ondertoon van amandel.

Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere” Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.